RODO

Bądź gotowy na RODO

Bądź gotowy na RODO

Czym tak właściwie jest RODO? Dlaczego coraz więcej się o tym mówi i co zrobić, żeby Twoja szkoła jazdy była gotowa na nadchodzące zmiany? Zobacz na czym polega przygotowanie firmy do nowych reguł postępowania z danymi osobowymi Klientów.

Prezes UODO o kamerach

Prezes UODO o kamerach

Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych zabiera głos na temat monitoringu wizyjnego w kontekście zmian wprowadzonych przez rozporządzenie o ochronie danych (RODO). Publikujemy materiał, wraz z odnośnikiem do wskazówek dla włascicieli kamer.

Gotowość na RODO?

Gotowość na RODO?

25 maja br w życie wchodzą przepisy dotyczące RODO. Wynikają one z unijnego rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych. Czy jesteście Państwo gotowi do zmian jakie niesie RODO? Publikujemy komunikat Ministerstwa Cyfryzacji.

Warsztaty RODO: Rzeszów

Warsztaty RODO: Rzeszów

Za nami kolejne spotkanie dotyczące na temat wchodzących już wkrótce zmian w przepisach. Mowa o unijnym rozporządzeniu nt. ochrony danych osobowych (RODO). Tym razem warsztaty odbyły się w Rzeszowie.

Warsztaty RODO: Wrocław

Warsztaty RODO: Wrocław

W całym kraju odbywają się warsztaty dotyczące nadchodzących zmian w przepisach, które wynikają z unijnego rozporządzenia nt. ochrony danych osobowych. Mec. Małgorzata Głuszek-Stopczyk oraz Grupa IMAGE tym razem odwiedziła Wrocław.

Warsztaty RODO: Kraków

Warsztaty RODO: Kraków

Kolejne warsztaty nt. RODO w Krakowie za nami. Dzięki inicjatywie Grupy IMAGE, właściciele szkół jazdy i kadra zarządzająca Ośrodkami Szkolenia Kierowców, zapoznawała się z nadchodzącymi zmianami w przepisach dotyczących danych osobowych.

Warsztaty RODO: Białystok

Warsztaty RODO: Białystok

Wielu zadowolonych uczestników, wiele pytań, które znalazły fachową odpowiedź - tak można podsumować dzisiejsze warsztaty nt. "RODO", które odbyły się dziś w Białymstoku.

Warsztaty RODO: Piastów

Warsztaty RODO: Piastów

Polska Izba Gospodarcza Ośrodków Szkolenia kierowców zorganizowała dla swoich członków warsztaty dotyczące ochrony danych osobowych. Szkolenie przygotowane zostało przez Grupe IMAGE oraz Kancelarię Radców Prawnych Stopczyk & Wspólnicy.

O wysyłaniu maili klientowi

O wysyłaniu maili klientowi

Zgodnie z przepisami RODO, które wejdzie w życie w maju 2018 r., aby móc wysyłać newsletter do klientów, firma potrzebuje ich dobrowolnej zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych.

RODO to nie tylko minusy

RODO to nie tylko minusy

Dr Maciej Kawecki, koordynator prac nad reformą ochrony danych osobowych w Ministerstwie Cyfryzacji mówi wprost: "teraz, kiedy zostało pół roku do rozpoczęcia obowiązywania nowych przepisów, jest ostatni dzwonek, aby się przygotować".

Zła ochrona – wysokie kary

Zła ochrona – wysokie kary

W maju przyszłego roku, zaczną obowiązywać nowe przepisy dotyczące ochrony danych osobowych. Jaki jest cel nadchodzących zmian, z czego one wynikają, w jakim stopniu dotkną Ciebie - jako przedsiębiorcy oraz czym grozi Ci ich zignorowanie?

  • 1 (current)
  • 2

Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam. Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.